Veelgestelde vragen

 

Ik heb geen orderbevestiging ontvangen. Wat nu?

Je krijgt automatisch een orderbevestiging toegestuurd per mail. Het kan gebeuren dat onze mail in je spambox belandt. Mocht je ook daar geen e-mail van eiapopeia kunnen vinden, neem dan contact met ons op.

 

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Wij versturen je bestelling met dpd als brievenbuspakje. In de meesten gevallen heb je de bestelling binnen 2 à 4 werkdagen in huis. Na verzending ontvang je een Track en Trace, waarmee je het pakje kunt volgen.

Let op producten die op bestelling worden gemaakt, worden binnen 2-3 weken verstuurd. 

 

Kan ik mijn bestelling ruilen?

De bestelling mag binnen 14 dagen geruild worden. Mocht je een artikel willen ruilen dan stuur je het artikel retour en bestel je het gewenste product opnieuw online in onze webshop.

Let op items zoals het kantha jasje worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Tenzij er een fout is gemaakt door ons is het ruilen en retourneren van dit kledingstuk geen optie.

 

Kan ik mijn bestelling retourneren?

De bestelling mag binnen 14 dagen geretourneerd worden. De kosten en risico’s van het retourneren zijn voor eigen rekening. Neem contact met ons op via info@eiapopeia.nl om je retour aan te melden. We nemen alleen ongebruikte artikelen retour, zonder gebruikssporen en met aangehechte labels.

Mocht je een artikel willen ruilen dan stuur je het artikel retour en bestel je het gewenste product opnieuw online in onze webshop.

We verwerken de retourneerde producten binnen twee weken na ontvangst. Je ontvang een email zodra we je retour verwerkt hebben en het retourbedrag zal dan naar je overgeboekt worden.

Let op items zoals het kantha jasje worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Tenzij er een fout is gemaakt door ons is het ruilen en retourneren van dit kledingstuk geen optie.

 

Verzenden jullie ook naar het buitenland?

Ja wij verzenden bijna wereldwijd. De verzendkosten zijn afhankelijk van de bestemming. Meer informatie hierover kun je vinden onder verzenden, retourneren en ruilen. Voor meer informatie hierover in het Engels kijk op de pagina international shipping.

 

Wat betekent mulesing-vrije wol?

Mulesing is een methode waarbij de huid bij het achterwerk van een schaap, vaak zonder verdoving, weggesneden wordt. Het merinoschaap is door zijn diepe huidplooien gevoelig voor infecties (myiasis) veroorzaakt door de larven van bromvliegen. Door het verwijderen van de huid, mulesing, probeert men de infecties te voorkomen. Echter is de behandeling zeer pijnlijk en wordt deze door kostenbesparing vaak zonder verdoving uitgevoerd. Mulesing kan vermeden worden door schapen met minder diepe huidplooien te gebruiken. Sommige boeren willen hier niet op overstappen, aangezien dat minder wol per schaap opbrengt en dus voor minder inkomsten zorgt.

Wij kiezen bewust voor het welzijn van de schapen en daarom gebruiken wij alleen mulesing-vrije merinowol voor onze producten.  

 

Waar komt de wol vandaan?

De wol komt oorspronkelijk uit Patagonië en wordt in Italië verder verwerkt. De wol wordt op een milieuvriendelijke manier bewerkt waarbij ethische en technische normen in acht genomen worden. Hierdoor is de wol vrij van chemicaliën en bijzonder geschikt voor baby’s en kinderen.

 

Ik heb een breifout ontdekt in mijn dekentje, hoe komt dat?

Soms is het mogelijk dat je kleine onregelmatigheden zult ontdekken. Dit komt doordat de dekentjes met de hand zijn gemaakt. Het zijn geen foutjes, maar getuigen er juist van dat elk dekentje met liefde en passie ambachtelijk is gebreid.

 

Kan ik het dekentje wassen?

Wol heeft een zelfreinigende eigenschap. Vaak is het voldoende op het dekentje een dagje goed te laten luchten, bij voorkeur buiten of in de badkamer. Als je het dekentje toch een keer wil wassen, dan graag met een wolwasmiddel met de hand of met een wol-handwasprogramma met lauwwarm water. Vervolgens het water voorzichtig uitdrukken, niet knijpen en wringen, en het dekentje vooral liggend laten drogen.

 

Het label van de dekentjes lijkt op leer maar voelt anders?

Het labeltje aan de dekentjes is gemaakt van SnapPap. SnapPap, ook vegan leather genoemd, is gemaakt van cellulose en latex. We hebben bewust voor SnapPap gekozen. Het materiaal is naast diervriendelijk ook volledig vrij van schadelijke stoffen, zoals pentachloorfenol, PVC en BPA. Daardoor kan het veilig gebruikt worden voor baby- en kinderkleding. SnapPap kan zonder problemen gewassen worden en krijgt na het wassen een mooie vintage-look.