voordelen van merinowol

Ademend & vocht absorbernd

Merinowol is een extreem ademend materiaal. De wolvezels kunnen veel vocht opnemen, tot wel 30% van zijn eigen gewicht zonder vochtig aan te voelen. Door kleine poriën in de buitenste lagen van de vezels kan wol vocht naar de oppervlakte transporteren zodat het in de lucht kan verdampen.

Temperatuur regulerend

Warm in de winter, koel in de zomer. Merinowol heeft het unieke vermogen om de temperatuur zelf te reguleren. De spiraalvormige vezels voeren op natuurlijke wijze overtollige warmte af en creëren op deze manier een optimale temperatuurzone voor de baby.

Natuurlijk & hernieuwbaar

Wol is een natuurlijk, hernieuwbaar product dat veel sneller biologisch wordt afgebroken dan synthetische stoffen. Het heeft een lange levensduur en wordt vaak en gemakkelijk gerecycled en hergebruikt.

Mulesing-vrije merinowol

Wij kiezen bewust voor het welzijn van de schapen en gebruiken daarom alleen mulesing-vrije merinowol met het Oeko-Tex keurmerk. Mulesing is een pijnlijke behandeling om infecties in de huidplooien van het merinoschaap te voorkomen. Door schapen met minder diepe huidplooien te gebruiken kan mulesing vermeden worden.

Zelfreinigend

Merinowol hoeft eigenlijk niet gewassen te worden. Het vuil parelt er als het ware vanaf. Even luchten is al voldoende om vervelende luchtjes kwijt te raken. Mocht het toch een keer noodzakelijk zijn om te wassen, dan was je wol milieubewust op lage temperatuur van hoogstens 30 graden op een handwasprogramma.  

Goed voor de huid

Merinowol is heerlijk zacht en prikt niet. Onderzoek van de Birtish Journal of Dermatology toonde aan, dat het dragen van superfijn merinowol kan helpen bij de behandeling van eczeemklachten bij baby’s en kinderen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.