ons verhaal

eiapopeia is een babylabel opgericht door moeder en dochter.

Met de geboorte van het eerste (klein)kind, is ook het idee voor eiapopeia gaan groeien. De pasgeboren baby lag namelijk het liefst de hele dag in de armen van zijn moeder of vader. Het dekentje van eiapopeia is daarop ontworpen. Niet te warm, niet te koud. Lekker zacht, heerlijk licht en kriebelt niet.

eiapopeia staat in het Duitse woordenboek voor de klanknabootsingen van het geluid waarmee je als moeder of vader je huilende baby sust en in slaap wiegt. Dat intens gelukzalige gevoel wanneer je baby in je armen ligt te slapen is onbeschrijflijk. Met de producten van eiapopeia willen wij dat gevoel nog een klein beetje versterken.

We kiezen daarbij bewust voor diervriendelijke mulesing-vrije wol en biologisch katoen, om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. Onze productie vindt plaats in Nederland en Duitsland.

 

Mocht je ideeën, opmerkingen, verzoekjes of iets anders hebben dat je graag met ons wil delen, voel je welkom om ons een bericht te sturen via info@eiapopeia.nl. Je kunt ons ook op instagram volgen @eiapopeia.nl

We hopen dat jij net zo van onze producten geniet als wij.

Liefs eiapopeia


Amber Scholten oprichter en ontwerper van eiapopeia + haar grootste inspiratiebron.

Amber over eiapopeia:

Met mijn liefde voor ambacht en handwerk ben ik in 2020 met eiapopeia gestart. Al tijdens mijn studie op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten voelde ik me aangetrokken tot de Hollandse klederdracht. Met name het gevoel van heimat door herkenning blijft mij fascineren. Ik ben blij dat we dat gevoel hebben weten vorm te geven in de babydekentjes van eiapopeia.

Door gebruik te maken van patroontjes geïnspireerd op de oer-Hollandse visserstruien geven wij indirect de allerkleinste een deel van hun overgrootouders mee.